Franco Serblin

Franco Serblin

Franco Serblin was de oprichter, ontwerper, eigenaar (samen met zijn schoonzoon Césare Bevilacqua) van Sonus faber. Het eerste opvallende Sonus faber ontwerp van zijn hand was The Snail.

Na de verkoop (spijtig genoeg!) van het bedrijf Sonus faber aan de eerste uit een rijtje investeerders, kroop het bloed toch weer waar het niet gaan kon … En Franco was weer volop bezig met het ontwerpen van diverse audio producten.

Het resultaat was een drietal bijzondere projecten, die hij in handen heeft gegeven van zijn schoonzoon Massimiliano, die onder licensie van de Serblin familie deze projecten in zeer gelimiteerde aantallen produceert. Zijn bedrijf heet LABORATORIUM en dat beschrijft in één woord wat U mag verwachten van deze producten.

Franco Serblin‘s producten worden vervaardigd door LABORATORIUM in Vicenza en in de BeNeLux vertegenwoordigd door DUROB AUDIO. Meer informatie kunt U ook vinden op de website van Franco Serblin.

De volgende luidsprekers van Franco Serblin staan voor U in de winkel “demo klaar”:

 

Franco Serblin Accordo

“Wie nog de oude door Franco Serblin ontworpen Sonus faber modellen kent of bezit, zal in de Accordo onmiddellijk de handtekening van de meester herkennen.” Werner Ero – Music Emotion

 

“Wie de Accordo monitor voor een allereerste keer ziet, zal waarschijnlijk net als ik diep onder de indruk zijn van zowel het werkelijk prachtige materiaalgebruik als de extreem verfijnde en smaakvolle vormgeving. Een styling die zoveel gebalde passie, grandeur en perfectie uitstraalt, is meer een kunstvorm dan een standaard audioproduct. Mede hierdoor roept de Accordo veel meer de associaties op van bijvoorbeeld een maatpak vervaardigd door een getalenteerde meester kleermaker, een Patek Philippe horloge of een eindeloos geperfectioneerde supercar zoals de Italiaanse Pagani Huayra.” Werner Ero – Music Emotion

 

Reviews

https://www.hifi.nl/artikel/23264/Franco-Serblin-Accordo-luidsprekers-met-PrimaLuna-DiaLogue-Premium-HP-versterker.html

http://www.enjoythemusic.com/superioraudio/equipment/0314/franco_serblin_accordo_grey.htm

http://www.audio.grobel.com.pl/files/rec/francoserblin/231francoserblinaccordo.pdf

HFN_Franco Serblin Accordo_hires

Franco Serblin Ktema

Reviews

http://www.6moons.com/audioreviews/francoserblin/1.html

http://www.monoandstereo.com/2010/09/franco-serblin-ktema-speakers-worlds.html

Franco Serbin Lignea