Sonus faber

Sonus faber

Sonus faber luidsprekers. Al meer dan 20 jaar zijn wij ‘bekend’ met Sonus faber luidsprekers. Met de expertise en ervaring die wij in deze jaren hebben opgedaan kunnen wij U als klant uitstekend informeren en adviseren. In onze winkel hebben wij een ruim assortiment van Sonus faber luidsprekers staan die wij graag aan U laten zien en horen.

Een deel van dit Sonus faber assortiment is nog van de hand van de “Oude Meester” Franco Serblin en deze modellen worden door de audio gemeenschap nog steeds gezien als de Referentie van het merk. Na de verkoop van het merk Sonus faber, is de nieuwe eigenaar de bestaande modellen natuurlijk door blijven produceren, maar eens kwam natuurlijk het moment dat men zelf het design moest gaan verzorgen. De ommekeer is duidelijk te constateren binnen de lijn, zowel visueel als klankmatig. Grappig (of eigenlijk niet) is dat men blijkbaar de activiteiten van Oude Meester Franco Serblin goed in de gaten heeft gehouden. Franco die inmiddels weer aan het ontwerpen was voor zijn schoonzoon Massimiliano Favella (eigenaar van het bedrijf LABORATORIUM), ging high gloss chroom toepassen in zijn ontwerpen en zéér kort daarna zag men dat ook terug in diverse modellen van Sonus faber. Hetzelfde geldt voor het aan de zijkant plaatsen van de poort. Visueel is dat snel te realiseren, klank-technisch ligt het een en ander natuurlijk moeilijker en het zal niemand verbazen dat de gelijkenis tussen de ontwerpen, wat dat betreft, ophoudt. Het is duidelijk dat Franco Serblin altijd als trend-setter veel trend-volgers in zijn kielzog had. En nu, ná zijn overlijden, nog steeds. We zijn daarom blij dat we in Nederland, samen met Rhapsody, de nalatenschap van Franco Serblin veilig mogen stellen. Dat doen we met de Franco Serblin Ktema luidspreker en de Franco Serblin Accordo luidspreker. Franco’s fraaiste ontwerpen ooit. We hebben het complete assortiment, dus bij ons kunt U zelf vergelijken. Vraag mij niet op voorhand waar ik thuis mee speel, dat laat ik U graag weten als U uw conclusie heeft getrokken.

De luidsprekers van Sonus faber die U bij DÉ HifiWinkel kunt zien en beluisteren zijn:

Sonus faber Venere lijn (niet door Franco Serblin ontworpen, Made in China, speciale kwaliteitscontrole in Nederland door Durob Audio):

Sonus faber Venere 1.5
Sonus faber Venere 2.0
Sonus faber Venere 2.5
Sonus faber Venere 3.0

Sonus faber Olympica lijn: (niet door Franco Serblin ontworpen, Made in Italy, met deels Made in China parts):

Sonus faber Olympica 1
Sonus faber Olympica 2
Sonus faber Olympica 3

Sonus faber Amati Futura
Sonus faber Guarneri Evolution

Sonus faber Originale lijn: (Origineel door Franco Serblin ontworpen, Made in Italy)

Sonus faber Stradivari Homage
Sonus faber Guearneri Memento
Sonus faber Elipsa
Sonus faber Elipsa Auditor

Sonus faber Cremona M
Sonus faber Cremona Auditor M

Sonus faber Liuto

Sonus faber Toy Tower
Sonus faber Toy